Naar boven

Wat is refurbished?

De definitie van refurbished is het schoonmaken, opfrissen en renoveren van een product. Letterlijk vertaald vanuit het engels is de betekenis 'oppoetsen'. Refurbished laptops zijn laptops die retour zijn gekomen om diverse redenen. Denk daarbij aan laptops die verkeerd zijn besteld, retour gekomen zijn binnen de zichttermijn of retour gekomen zijn vanwege een klein technisch mankement of inruilprogramma.

De laptops die retour zijn gekomen mogen niet meer als nieuw verkocht worden maar zijn eigenlijk wel zo goed als nieuw. Voor de fabrikant is het dan aantrekkelijk om de laptop geheel na te kijken. Ze ondergaan een rigoreus refurbishment proces om ervoor te zorgen dat alles goed werkt. Ze worden schoongemaakt en waar nodig gerepareerd. Aan het eind van het proces rolt er een goed product van de band (misschien met wat krasjes) dat gedekt wordt met een (beperkte) garantie van een jaar. Het voordeel van een refurbished laptop is de hoge korting die de fabrikant berekend. Soms loopt de korting op tot wel 50% in vergelijking met de nieuwprijs.


Voordelen refusbished laptops

  • Extra voordelig
  • Extra gecontroleerd op mankementen door de fabrikant
Nadelen refurbished laptops
  • Er zouden kleine krasjes zichtbaar kunnen zijn (max. 3)
  • Sommige modellen zijn beperkt leverbaar


Het aanbod gereviseerde artikelen is over het algemeen beperkt. Hierin zijn wij afhankelijk van wat de fabrikant in omloop heeft. We raden u daarom aan om snel te reageren wanneer u een artikel ziet dat u wilt hebben. Dit voorkomt eventuele teleurstellingen. Artikelen welke vandaag nog voldoende op voorraad zijn kunnen morgen allemaal verkocht zijn.