Bedenktijd

Online een product gekocht? Dan heeft u recht op een bedenktijd. Een bedenktijd noemen we ook wel een zichttermijn of een bedenktermijn.

Wat is de bedenktijd?
De bedenktijd is de periode waarin u kunt beslissen dat u het product toch niet wilt kopen. Update.nl hanteert een bedenktijd van 30 dagen. Deze bedenktijd eindigt 30 dagen na de dag waarop uw product is geleverd.
Binnen de bedenktermijn kunt u Update.nl laten weten dat u van de koop afziet.
In de bedenktijd mag u het product bekijken en proberen net als in een normale winkel.

Het herroepingsrecht geldt alleen voor consumenten. In de toelichting op de Europese Richtlijn Consumentenbescherming is opgenomen dat zakelijke klanten (ook kleine zelfstandige) geen herroepingsrecht hebben.

Wanneer koopt u wel op afstand maar heeft u geen bedenktijd?

  • Als u de verzegeling verbreekt van bijvoorbeeld printers, cartridges, cd’s, dvd, (licentie)software.
  • Als u de verzegeling verbreekt van hygiënische producten, zoals earpods en tandenborstels.

Heeft u spijt van uw aankoop voordat deze geleverd is?
Laat ons dan zo snel mogelijk weten dat u het product niet meer wenst te ontvangen. Wij zullen proberen uw aankoop tegen te houden in het verzendproces.

Heeft u Update.nl laten weten dat u gebruik maakt van de bedenktijd? Dan heeft u nog 14 dagen om de producten retour te sturen. Retourneert u de hele bestelling dan betalen wij alles wat u al betaald heet na ontvangst van de producten binnen veertien dagen terug. In geval van gedeeltelijk retourneren wordt alleen het betreffende product gecrediteerd. Hierdoor kan het bedrag van de oorspronkelijke bestelling beneden de verzendvrije drempel komen. Indien dit het geval is, worden alsnog de verzendkosten betreffende de originele bestelling in rekening gebracht. 
U kunt uw product gratis retourneren via een DPD servicepunt, zo betaald u geen retourkosten. Hier over vindt u meer informatie op de pagina retourneren.