Lees hier meer over de openingstijden en verzendinformatie rondom de voorjaarsfeestdagen

Bedenktijd

Koopt u een product op afstand? Bijvoorbeeld via internet of telefoon? Dan hebt u bijna altijd recht op een bedenktijd. Hieronder leest u daar meer over.

Wat is een bedenktijd?

De bedenktijd is een periode waarin u kunt beslissen dat u het product toch niet wilt kopen. Wij hanteren hiervoor 30 dagen. U kunt het product dan terugsturen, en de overeenkomst ongedaan maken. Een bedenktijd noemen we ook wel een zichttermijn of een bedenktermijn. Binnen de bedenktijd kunt u aan de verkoper laten weten dat u van de koop af wil.
Het herroepingsrecht geldt alleen voor consumenten. In de toelichting op de Europese Richtlijn Consumentenbescherming is opgenomen dat zakelijke klanten (ook kleine zelfstandige) geen herroepingsrecht hebben.

Hoe lang is de bedenktijd?

Bij een koop of afstand is de bedenktijd 30 dagen bij Update.nl

Wanneer koopt u wel op afstand, maar hebt u geen bedenktijd?

Printers, Cd's, dvd’s en (software)licenties zijn vaak verzegeld. U mag deze producten alleen terugsturen als u de verzegeling niet hebt opengemaakt.

Update.nl betaalt uw aankoopbedrag terug en u kunt gratis retourneren via DPD

Heeft u Update.nl laten weten dat u gebruik maakt van de bedenktijd? Dan heeft u nog 14 dagen om de producten retour te sturen. Retourneert u de hele bestelling dan betalen wij alles wat u al betaald hebt na ontvangst van de producten binnen veertien dagen terug. In geval van gedeeltelijk retourneren wordt alleen het betreffende product gecrediteerd. Hierdoor kan het bedrag van de oorspronkelijke bestelling beneden de verzendvrije drempel komen. Indien dit het geval is, worden er alsnog verzendkosten betreffende originele bestelling in rekening gebracht.  U kunt uw product gratis retourneren via een DPD servicepunt, zo betaald u geen retourkosten. Hier over vindt u meer informatie op de volgende pagina retourneren

Heeft u nog vragen over dit onderwerp, dan kunt u natuurlijk altijd contact met ons opnemen.